15. april 2024

Unge elektrikertalenter udforsker fremtidens teknologi

Foto genereret med AI.

Skills Case Artikel

I en verden, hvor teknologi udvikler sig med lynets hast, er det vigtigt, at de næste generationer af elektrikere ikke blot følger med - men fører an.

Derfor har TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk El-Forbund udviklet El-Branchens Talentprogram, der sammen med nogle af branchens førende leverandører som fx Signify og Schneider Electric, giver de dygtigste elektrikerlærlinge mulighed for at dykke ned i den nyeste teknologi fx inden for intelligent bygningsautomatik og moderne lysdesign.

Gennem praktisk erfaring i form af workshops og møder med branchens førende eksperter, har de unge talenter fået et sjældent indblik i, hvordan fremtidens teknologier kan forme vores verden. Fra bæredygtige energiløsninger til smarte belysningsystemer, har deltagerne ikke blot fået udvidet deres viden, men også deres vision for, hvad der er muligt inden for deres fag.

Det der fangede mig allermest, var vores besøg i Signify’s lyslaboratorium, hvor vi fik indblik i den moderne og højteknologiske belysning, der er med til at forme fremtiden. Det har været en fantastisk mulighed for at få udvidet horisonten og lære fra de bedst i branchen og jeg glæder mig til at bruge den viden og de indsigter, jeg har fået,” sagde elektrikerlærlingen Zenia Iversen, efter turen til Signify’s Lighting Application Centre (LAC) i Eindhoven.

Elektrikerlærlinge oplever Signifys lys i forskellige miljøer

Deltagerne fra El-Branchens Talentprogram lærer om hvordan lys kan påvirke arbejdsmiljøet hos Signify i Eindhoven Foto: Frederikke Hasse Dalgaard

De oplevelser og læring, som talentprogrammet tilbyder, er uvurderlige både for deltagerne og deres oplæringsvirksomheder. Deltagerne kommer nemlig ikke blot hjem med både værktøjer og viden, som er med til at udvikle dem professionelt; de inspirerer også deres kollegaer til innovation og til at tænke kreativt og skabe løsninger på nutidens og fremtidens udfordringer.

Det har været en megafed oplevelse! Vi lærte bl.a. om hvordan Schneider Electric bruger floden ved siden at bygningen til at køle bygningen om sommeren og så, hvordan anlægget er opbygget,” udbrød elektrikerlærlingen Jonas Bredsgaard Larsen efter turen til Schneider Electrics flagskibsbygning i Grenoble.

For branchen talentprogrammet en vigtig investering i fremtiden - en anerkendelse af, at det er nødvendigt at uddanne, motivere og inspirere de næste generationers elektrikere til at tage lederskab i den teknologiske udvikling. For de unge talenter er det en unik chance for at bygge en karriere, der ikke bare følger strømmen, men som bidrager til at forme fremtiden for energi, teknologi og bæredygtighed.

Deltagerne oplever Schneider Electrics showroom

Deltagerne på El-Branchens Talentprogram får indblik i den nyeste bygningsautomatik hos Schneider Electric i Grenoble Foto: EVU

Se flere nyheder

08
Apr
Mascot Sponsorartikel Skills 2024
Skills

MASCOT klæder deltagerne på til Skills

MASCOT® WORKWEAR er naturligvis med, når de skarpeste elektriker- og VVS-energispecialistlærlinge kæmper om titlen som Danmarksmester i Roskilde.

Se nyhed
21
Mar
Schneider Cropped
Skills

Fremtidens elektrikere bakkes op af Schneider Electric

Schneider Electric er en uundværlig partner til DM i Skills. Derfor er det også helt naturligt, at de er med som hovedsponsor for elektrikerfaget.

Se nyhed
12
Mar
Torsdag D. 26. Credit Frederikke Hasse Dalgaard (23)
Skills

Signify bakker op om fremtidens elektrikere

Når DM i Skills for elektrikerlærlinge brager løs den 18.-20. april 2024 i Roskilde, er det med massiv opbakning fra Signify.

Se nyhed
30
Oct
Skills24 Smalt Banner Elektriker
Skills

Deltagerne til DM i Skills 2024 er fundet!

I oktober blev der afholdt regionsmesterskaber for elektrikerlærlinge, nu er de fem dygtigste lærlinge i Danmark fundet.

Se nyhed